Actualiteiten

Volg ons!
x

Blankers & Van Vark in de pers

Blankers & Van Vark: 100e NOAB-lid doet mee met horizontaal toezicht Belastingdienst


Werkendam - Blankers & Van Vark administratieve dienstverlening en advies BV is op 15 januari 2013 het honderdste lid van de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB) dat meedoet met horizontaal toezicht.

 

Blankers & Van Vark tekenden afgelopen dinsdag op hun kantoor een convenant met de Belastingdienst en NOAB. Het administratiekantoor voldoet aan de kwaliteitseisen om mee te doen met horizontaal toezicht.


Horizontaal toezicht

De Belastingdienst is soepel waar het kan en streng waar het moet. Op deze manier krijgt de belastingplichtige de aandacht die hij verdient. Eén van de manieren waarop de Belastingdienst toezicht uitoefent is ‘horizontaal toezicht’. Bij horizontaal toezicht staat samenwerking meer centraal.  


Samenwerken

Bij horizontaal toezicht gaat het om wederzijds vertrouwen, begrip en transparantie tussen de belastingplichtige en de Belastingdienst. Bij fiscaal relevante kwesties is er sprake van afstemming vooraf in plaats van controle achteraf. Daardoor biedt horizontaal toezicht ondernemers meer zekerheid. Natuurlijk blijft de wet- en regelgeving gewoon van kracht.


Voordelen

De Belastingdienst gaat ervan uit dat een fiscaal adviseur werkt volgens vooraf overeengekomen normen en dat de ingediende aangiften kloppen. Het voordeel voor de Belastingdienst is dat controles sneller kunnen verlopen. Het voordeel voor klanten van belastingadviseurs is dat hun aangiften sneller worden verwerkt, waardoor zij eerder financiële zekerheid hebben. 


Koepelorganisaties

De Belastingdienst heeft met 7 koepelorganisaties, waarvan NOAB er één is, een horizontaal toezicht convenant. De aangesloten NOAB-leden kunnen vervolgens, als ze voldoen aan de voorwaarden, meedoen met horizontaal toezicht.


Bron: persbericht Belastingdienst d.d. 17 januari 2013