Weekend Parijs

12/05/2023 - 13/05/2023
Afgelopen weekend zijn wij met alle collega's en partners naar Parijs geweest. Op vrijdagochtend begon de reis al vroeg aangezien de Thalys vanuit Rotterdam richting Parijs al om 07.00 vertrok. Met de Thalys sta je zo in Parijs en dat bleek wel toen wij om iets over half 10 Gare du Nord binnenreden. Met de metro gingen wij naar het hotel waar een brunch op ons stond te wachten om de magen te vullen voordat we het programma zouden vervolgen. Na de brunch reisden wij met de metro, veruit het beste vervoersmiddel in een wereldstad, richting het centrum waar wij met de fiets de stad verder zouden verkennen.

Onder leiding van twee Nederlands sprekende gidsen fietsten wij in twee uur langs verschillende monumentale hoogtepunten zoals, natuurlijk, De Eifeltoren, het Louvre en Place de la Concorde. Na deze fietstocht stond er enige vrije tijd op het programma waarin mensen op eigen initiatief verschillende andere prominente bouwwerken konden bezichtigen zoals de Arc de Triomphe en de Notre-Dame de Paris.

's Avonds stond een dinercruise op de Seine op het programma. Tijdens deze rondvaart kwamen nogmaals verschillende hoogtepunten van Parijs voorbij, maar was ook aan boort veel te beleven met verschillende gerechten en live muziek. De dag veranderde langzaam in de nacht en zo zagen we dus onder andere De Eifeltoren zowel bij daglicht als onder kunstlicht. Na deze dinercruise was het programma voorbij en kon ieder zijn eigen weg gaan.

Zaterdagochtend was het weer vroeg uit de veren aangezien om 08.00 een wandeltocht op het programma stond in de wijk Montmartre onder andere bekend van de Basilique du Sacré-Cœur. Tijdens deze wandeltocht nam onze gids ons mee door de geschiedenis van de wijk en vertelde zij verhalen over Parijs door de jaren heen. De wandeling eindigde bij de Sacré-Cœur wiens ligging zo is dat je ver over Parijs kan kijken. Na de wandeling stond een afsluitende lunch op het programma waarna wij weer richting de Thalys vertrokken om uiteindelijk rond 18.00 weer terug in Werkendam te zijn.